Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Projektek


RRF-2.2.2-23-2023-00012 Nyíregyházi Szakképzési Centrum 21. századi szakképző intézményfejlesztése

Projekt azonosítószáma:

RRF-2.2.2-23-00012

Projekt elnevezése:

Nyíregyházi Szakképzési Centrum 21. századi szakképző intézmény fejlesztése

Megítélt támogatás:

4.614.947.283 Ft

Támogatás összetétele:

3,644 milliárd forint európai uniós

0,97 milliárd forint hazai költségvetés

Támogatás mértéke:

100%

Forrás megnevezése:

Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköze

Projekt tervezett befejezésének ideje:

2026.03.31.

Konzorciumvezető neve:

Nyíregyházi Szakképzési Centrum

Konzorciumi partnerek:

·Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

·Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.

A projekt két fő fejlesztési területet foglal magában, ezek megvalósítása közvetlenül hozzájárulnak a vonzó tanulási környezet létrehozásához.

  1. Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium felújítása, energiahatékony korszerűsítése.
  2. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4 iskolájában oktatási és szakmaspecifikus műhelyeszközök beszerzése, berendezések, bútorzat cseréje. Érintett iskolák:
    • Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium
    • Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium
    • Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium
    • Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium

A felújítással érintett iskola a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium (4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes utca 15. hrsz: 2371/2). Az 1978-ban épült iskola épületében elavult a vízvezetékrendszer és a villamosenergia-rendszer, az épület tantermeinek, a gyakorlati öltözők, tanműhelyek, tornatermi kiszolgáló helyiségek általános belső állapota szükségessé teszik a felújítást.

A kivitelezés során a meglévő iskola épületrész, valamint a tanműhelyek, tornaterem kiszolgáló helyiségeinek felújítása, korszerűsítése valósul meg esztétikai-műszaki részleteiben. A tornaterem és az itt található lelátó kizárólag gépészeti felújításon esik át, építészetileg nem kerül felújításra. A teljes fejlesztéssel érintett terület nagysága 8.624,65 m2.

Az oktatási terekben a korszerű gépészeti és villamossági korszerűsítés mellett a 21. század esztétikai elvárásainak megfelelő komplex belső felújításra is sor kerül. A szakképző intézmény felújítása összesen 61 db oktatási célú helyiséget, tantermet, tanműhelyt érint.

Az eszközbeszerzés keretében a színvonalas oktatás biztosításához szükséges eszközök, berendezések beszerzése, helyszínre szállítása valósul meg. Az eszközök, berendezések nem mindegyike áll az intézmények rendelkezésére, a meglévő eszközök pedig nem korszerűek, lecserélésük szükséges a minőségi oktatás feltételeinek biztosítása érdekében. A modern eszközök hatékonyabban szolgálják az intézmények működését, az oktató, nevelő munkát és a diákok fejlődéséhez is hozzájárulnak.

A tanulást segítő terek, közösségi terek megfelelő berendezése szintén fontos az intézmény színvonalas működése, a megfelelő, a tanulók számára motiváló környezet megteremtése érdekében. Mind a 4 iskola esetében sor kerül analóg oktatási eszközök beszerzésére (elsősorban tantermi és kollégiumi bútorzat cseréje).

A szakmaspecifikus oktatási- és műhelyeszközök beszerzése az érintett iskolában a saját ágazathoz kapcsolódóan kerül beszerzésre. A képzések során a naprakész technológiai és digitális ismeretek elsajátítása kiemelt fontossággal bír a modern munkaerőpiaci kihívásoknak történő megfelelés érdekében, ami megköveteli a magas minőségű és hozzáadott értéket képviselő, elengedhetetlen oktató- és szemléltetőeszközök meglétét. A projekt keretében mintegy 12 ezer db eszköz és berendezés beszerzése valósul meg.

A fejlesztés eredménye közel 3 500 fő (tanuló, oktató, munkatárs) részére biztosít minőségi környezetet, megfelelő felszereltségű oktatási teret.

RRF-2.2.2-23-2023-00012 Nyíregyházi Szakképzési Centrum 21. századi szakképző intézményfejlesztése


Csatolt fájlok

RRF2222300012_projektosszefoglalo.docx

Letöltés


KIMIKK
Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

      4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

    • Telefon: +3642512371

      E-mail: info@nyszc.hu


    2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum