Ugrás a fő tartalomra

4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.


+3642512371

Széchenyi 2020

Hírek


2024. febr. 28.
SZC

    Okleveles technikusképzés Nyíregyházán

    Együttműködési megállapodást írt alá a Nyíregyházi Egyetem és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

    Okleveles technikusképzés Nyíregyházán

    A Nyíregyházi Szakképzési Centrum és a Nyíregyházi Egyetem szorosan együttműködik Nyíregyháza és térségében felmerülő munkaerőpiaci igény kiszolgálásában, a leendő szakemberek versenyképességének növelése érdekében. 2021. szeptemberében elsők között indult okleveles technikusképzés Nyíregyházán az egyetem és szakképzési centrum együttműködésének köszönhetően. Két iskolában négy ágazatban folyik jelenleg is a közösen kidolgozott képzési program alapján okleveles technikusképzés.

    A képzési kínálat azóta évről évre bővül, közös szándékunk, hogy az okleveles technikusképzés edukációs palettája a gazdasági igényeket figyelembe vevő újabb ágazatokkal bővüljön.

    Az együttműködés következő állomásaként a 2024/2025-ös tanévtől újabb két technikum csatlakozik az okleveles technikusképzéshez. 

    A Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégiumban Oktatás ágazatban Óvodai nevelőképzés indul, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum pedig Turizmus-vendéglátás ágazatban kezdi meg az okleveles technikusképzést. Az együttműködési megállapodás sajtónyilvános aláírására 2024. február 28-án 10.00 órakor került sor a Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégiumban.

    A következő tanévtől a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban három egyetemmel történő együttműködés révén öt iskolában kilenc ágazatban érhető el ez a képzési forma.

    A Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban Gépészet és a Specializált gép- és járműgyártás ágazatokban, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégiumban Gazdálkodás és menedzsment valamint Informatika és távközlés ágazatokban, a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikumban Környezetvédelem és vízügy, valamint Építőipari ágazatban, a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum Turizmus-vendéglátás ágazatban, és a Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégiumban Egészségügyi ágazatban, illetve az Oktatás ágazatban Óvodai nevelőképzés indul.

    GALÉRIA

    Okleveles technikusképzés Nyíregyházán 2024.02.28.

    nyszcnye06.jpg
    nyszcnye30.jpg
    nyszcnye33.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Lányok napja 2024

    Lányok napja 2024

    Tudod mi szeretnél lenni a jövőben vagy még keresed erre a választ?

    2024. ápr. 19.
    SZC
    Állásbörze az egyetemen

    Állásbörze az egyetemen

    Megnyitotta kapuit!

    2024. márc. 27.
    SZC
    Pí nap

    Pí nap

    A Nyíregyházi Egyetem Matematika és Informatika Intézet már 3. alkalommal rendezte meg március 13-án a pí napot, a matematika ünnepét.

    2024. márc. 14.
    SZC


    KIMIKK
    Erasmus+Európai Kohéziós AlapEurópai Szociális Alaphatártalanul!Pénziránytű
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Nyíregyházi Szakképzési Centrum

        4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.

      • Telefon: +3642512371

        E-mail: info@nyszc.hu


      2024Nyíregyházi Szakképzési Centrum